mandag 23. mars 2009

Hvilke forhold har vi til vennene våre?

Det er kanskje ikke noe folk går rundt å tenker på hele tiden, eller noe som nødvendigvis trenger å spille en så stor rolle, men det er der likevel. Og det dukker opp spørsmål av og til som kan få oss til å tenke. Og prater du om det med andre, så har alltid folk et eller annet å si om saken. Hvordan vi forholder oss til vennene våre sier nemlig mye om oss selv, vår situasjon i vennegjengen og hvordan andre uttrykker seg.

Hvor godt kjenner du egentlig alle i jentegjengen? Er venninden en god venninde fordi dere kan le sammen, eller fordi du kan komme til henne med alt og hun vil uansett støtte deg. Er kompisene bare kompisere når dere spiller playstation, eller ligger det egentlig noe mer bak? Og viktigst av alt; hvilket inntrykk gir du vennene dine?

Jeg vil påstå at fleste parten av dagens studenter (undom blir litt vidt spekter her, og gjerne litt for ungt) men dagens studenter er stort sett hyggelige mot hverandre. Man har kommet litt over mobbe-terskelen, bryr seg ikke så mye om hvordan stil folk har eller hvilke meninger. Folk flest er voksne nok til å være relativt hyggelig mot de fleste. Men hvordan skiller du da ut de som er de virkelige vennen og de som du bare slår av en hyggelig prat i lunsjen med en gang i blandt? Det er jo ikke alle av de du har kontakt med som du kanskje ville ta med deg hjem på middag sånn uten videre. Rett og slett fordi dere ikke kjenner hverandre så godt eller har noe til felles. Og det kan være både din og vedkomnes feil at dere ikke er nære venner, men kanskje er det bare like greit. Det går an å kjenne folk uten å kjenne dem vel. Være hyggelig, prate hvis man har noe å prate om eller ta føle til bussen en dag. Jeg tror det er mange sånne venner ute å går også, og for min egen del så er det bare bra det.

Problemet her er bare det at det ofte kan være vanskelig å skille mellom de gode og ikke fullt så gode vennene når dere er i en felles gjeng. Er det en stor jentegjeng for eksempel, så er det jo ofte sånn at alle smiler og er hyggelige, selv om noen knapt kjenner hverandre. Kanskje har de ikke noe å snakke om hvis ikke det er minst én annen felles venn til stedet. Og når da jentegjengen skal finne på noe gøy, men det ikke er plass til alle, hvem blir invitert?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar