tirsdag 26. januar 2010

Ordet du søkte på ga ingen treff

Mente du noe annet kanskje? Er du flink nok til å finne et synonym? Hva leter du etter egentlig?
Alt.
Alt det vi lurer på her i verden må det jo finnes svar på et sted. Ofte finner du svaret flere steder. Før i tiden fant de svaret ved å spørre de som var eldre og satt inne med mer kunnskap. Nå finner de eldre svaret ved å spørre de som er yngre og henger med i tiden. Barn spør om alt, til alle. De gamle spør om alt, flere ganger på rad. Men hvorfor i huleste lurer vi på så mye rart?

De sier at Google er vår beste venn, ikke hunden. Jeg sier at jeg er 100% enig. Hva skulle vi gjort uten? Hvor skulle alle de smarte intellektuelle folkene får intellektiteten sin fra? Det er jo en grunn til at de var dumme i gamle dager og at alle er smarte og nytenkende nå. Vi finner ut alt vi lurer på på egenhånd, og vi finner gjerne mer enn det vi leter etter. Vi lærer oss nye ting. Lærer oss hvordan vi skal bruke det og formidle det.
Av internett, av Google.no.

Det er ikke noe som heter intellektiteten. Jeg googla det, og fikk ingen treff. Kanskje det heter noe annet? Eller at det å inneha egenskapen av å være intellektuell ikke er et ord. Hvis mange nok googler akkurat det ordet, så blir det kanskje til et ord til slutt. Eller vi kan sende det inn som et forslag til språkrådet (eller hva det nå heter). Jeg lærta at det gikk an på programmet som heter "Typisk Norsk". Genialt program som alle burde se, og elske. Det handler ikke om Google. Det handler om språk - kjempegøy!

Men det er visst noe som heter intellektualitet. Og det er et ord for den evnen en har dersom en er intellektuell. Sier Wikipedia. Sier personen som har giddi å skrive inn dette i Wikipedia. Vi sluker og tror på det. Så lærte vi noe nytt denne dagen også. Ikke nyttig, men nytt likevel. Kanskje en gang i framtiden, hvem vet, så kan det komme til nytte.

Google er kanskje den siden som sikkert flest mennekser her på kolden bruker (muligens med unntak fra Facebook). Vi trenger Google. Vi som lurer på ting. Hvordan skal vi ellers få svar på alle mulige spørsmål? Hvordan skal vi ellers få gjort prosjektoppgaver på skolen. Hvor skal vi finne alle de stygge bildene som vi printer ut i svart/hvitt og henger opp på plakater. Hvordan skal vi finne veien til nye steder? Og hvordan i huleste skal vi kunne lage middag hvis vi ikke kan søke etter oppskrifter!?

Ordet du søkte på ga ingen treff.
Ingen? Ikke et eneste lite nesten-treff? Hvis du runder av i kantene?
Jeg får prøve igjen i morgen...



Jeg søkte på "ingenting" og fant dette bildet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar