tirsdag 13. januar 2009

Trening er tingen

Det er en av de beste følelsene man kan ha etter å skikkelig har sliti ut kroppen. Du kjenner at du har brukt alle musklene og at pusterøret har fått seg en rengjøring. I tillegg føles kroppen så mye friskere etter at man har fått svettet ut alle gifstoffer som vi dagelig får i oss. Det er rett og slett digg etter trening.

Visst er det hardt. Beinhardt til tider, og du tenker at dette er siste gang. Men så gjelder det bare å holde ut da, gi alt og litt til, til du nesten føler den svimende følelsen av at det var litt for mye. Men det går akkurat. Og etterpå har alle lemmer og ledd mistet retningssans og du skjelver gjerne litt uhemmet. Helt til du husker å puste igjen, og kommer til deg selv. Får tatt en oppfriskende og rensende dusj og så er energien på topp. Mye lengre oppe enn den var før du startet. Det er da du finner ut at det var verdt det. At belønningen virkelig var god nok for den pinen du akkurat har vært gjennom. Og at du faktsik føler det hjelper med treningen - på alt!

Så gjelder det bare å holde det vedlike da. Utføre treningen flere ganger, orke å komme seg ut å slite litt ekstra. For det blir så bra etterpå, selv om det ofte frister lite og kan være skikkelig tiltak å komme seg opp av sofaen til fordel for trening. Da gjelder det å finne en treningsform du liker. Prøve litt forskjellig og være litt åpen for nye ting. Og selvfølgelig er en treningskompis lurt å ha. Ingen ting er mer pådriver for hard trening enn venner som skal utsette seg for det samme. Da blir på en måte fokuset satt på at du drar dit for dem, og ikke for deg selv.

Jeg skal i allefall fortsette! Nå er det virkelig på tide å få litt fart på kondisen, fasongen, selvfølelsen og energien. Og det jeg gleder meg mest til er å se resultater - verdt å streve for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar